Je eigen rozenbloementuin maken

Je eigen rozenbloementuin maken

Overweeg je om je eigen rozenbloesemtuin te hebben? Inderdaad, je bent zeker niet de enige die dit soort contemplaties heeft! Met de verschillende assortimenten rozen is een bloeikwekerij niet af zonder rozen! Stel je voor dat je op een leunende achterbank zit tussen de exquise en geurige bloesems, het hebben van je eigen rozenkwekerij kan een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de druk en het kalmeren van de ontevredenheid die je gedurende de dag had.

Uw eigen rozenbloementuin inrichten

Bedenk voordat u het druk heeft, hoe uw rozenbloeikwekerij eruit moet zien. U kunt dit op papier schetsen, of als u een nerd bent, kunt u de pc gebruiken om u te helpen bij het plannen van uw kinderkamer. U kunt ook uw nabijgelegen kinderdagverblijf bezoeken om om een ​​prompt te vragen voor het geval u niet weet wat u aan het doen bent. U kunt ook enorm veel gegevens uit boeken halen. U moet de rozenassortimenten kennen, maar niet alle. Omdat er honderden zijn, kan dit veel tijd kosten. De absoluut meest bekende assortimenten zijn onder andere wilde rozen, oude kwekerij, kruidenthee en floribunda’s. Wilde rozen hebben enkele bloesems met vijf bloembladen en zijn aangenaam geparfumeerd.

Oude kwekerijrozen bevatten verwarrende, tweevoudige bloesems, die eveneens geurig zijn. Kruistheeën en floribunda’s zijn de bekendste van het gedeelte voor boomkwekers, waarbij mengtheeën wordt beschouwd als met het voorbeeldige uiterlijk van de roos. U kunt ook de huidige soorten struiken, rozenklimmers en kleine rozen ontdekken. Waarom bladert u niet door verschillende assortimenten en plant u ze allemaal in uw kwekerij? Of nogmaals – u kunt een arrangement hebben met bloemhagen, klimplanten en bloesemranden. Vergeet niet om na het kiezen van het plan van uw kwekerij te onderzoeken of de rozen die u hebt geplukt, levensvatbaar zijn voor de omgeving daar, net als het vuil van uw kwekerij. Als je een paar soorten hebt uitgekozen, moet je er rekening mee houden dat ze goed bij elkaar kunnen komen.

Het opzetten van de site voor uw rozenbloementuin

Bestudeer de site waar u uw rozenbloesemtuin wilt hebben. U moet aan drie dingen denken: volledige toegang tot de zon, verspilling van vuil en grondonderhoud. Om uw rozen te laten bloeien en om de beste aard van spruiten te hebben, moet uw regio ongeveer 6 uur per dag volledige toegang tot de zon hebben. Uw vuil mag niet verzadigd of droog zijn. Supplementen zijn vereist voor een goede ontwikkeling, dus voer uw vuil vóór het planten uit met mest met beendermaaltijd. Verwijder onkruid en andere vegetatie, want deze kunnen met uw rozen kampen voor supplementen.

Begin met je rozenbloesemtuin

Plant uw bloesems zodat u voldoende ruimte laat voor de fundering van elke plant om zich te ontwikkelen, laat ongeveer 90 cm ruimte in het midden van de planten. Als u ervoor heeft gekozen om klimplanten op te nemen, plant ze dan in ieder geval 45 cm van de verdeler om uit de buurt van droge zones te blijven. Begin met planten na het ijs of de late winter, wanneer de temperatuur begint te stijgen. Graaf een opening die ongeveer 4-6 centimeter groter is dan het stuk van de wortels. Zet de rijping-associatie een paar centimeter onder het oppervlak. Vul deze opening met aarde. Dompel het gebied onder in water op het punt dat de opening ongeveer ¾ vol is. Pak op dat moment het vuil in om de ontwikkeling van luchtpakketten te voorkomen.

Ongeacht of u van plan bent een beetje dicht bij huis een rozenbloesemkwekerij te hebben, of dat u er een nodig heeft die groot genoeg is om uw bezoekers later van dienst te zijn, overweeg de tips waarnaar hierboven wordt verwezen om u te helpen bij het begin.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright© 2021, All Rights Reserved